Open your eyes to Nature

Open your eyes to Nature

Vandet vi drikker. Maden vi spiser. De huse vi bor i, og det tøj vi går i. Den medicin, der hjælper os, når vi bliver syge. De eventyr, der giver os fred i sjælen eller hjælper os med at flytte grænser. Alt dette har sit udgangspunkt i naturen. I det store mysterie, som vi kalder Jorden.

Som levende væsener, er vi fuldstændigt afhængige af Jordens gavmildhed. I den smukke cyklus, hvor hver plante og hvert væsen har sit eget specielle sted. Ikke kun i løbet af deres levetid, men også efter. Det er svært ikke at føle ærbødighed og dyb respekt for naturens storhed. I en næsten ufattelig mangfoldighed kan vi bevæge os fra regnskove, der syder af liv til de mest golde ørkener. Over sneklædte bjergtoppe og i havets betagende dybder. I funklende stjerneklare nætter mod syd til mytisk nordlys over polarcirklen. Det er alt sammen der, så vi kan opleve det – og leve midt i det. Alligevel fortsætter vi mennesker vores utrættelige jagt på Jordens ressourcer. En jagt med hensynsløs kortsynethed. Den planet, som vi har arvet, og som vores børn vil arve fra os, er dybt såret.

For at vende udviklingen er vi nødt til at åbne øjnene. Se, hvordan den globale opvarmning snart er ude af kontrol. Hvordan gennemsnitstemperaturen stiger hurtigt. Det sidste årti er det varmeste, der nogensinde er målt på kloden. Vi må indse, at koncentrationen af drivhusgasser i atmosfæren er steget til niveauer, der ikke har noget sidestykke i klodens historie. Mængden af kuldioxid har ikke været højere i de sidste to millioner år. Se, hvordan vi fortsætter med at fælde regnskovene. På bare 100 år er halvdelen af al klodens regnskove forsvundet. Vi må indse, at biodiversiteten er alvorligt truet. Tre fjerdedele af alle dyrearter er i fare for at uddø i de kommende få århundreder. Bestanden af vildtlevende hvirveldyr er blevet reduceret med 60 procent, og det rapporteres, at næsten 15.000 arter af lægeplanter kan være truet. Som om det ikke var nok, stiger havenes vandniveauet hurtigt og er 20-25 cm højere i dag, end det var i slutningen af det 19. århundrede.

Fortsæt med at læse

Embrace the great mystery that we call

Planet Earth

Embrace the great mystery that we call

Planet Earth

Vi er nødt til at indse, at vi i øjeblikket lever, som om vi havde 1,7 jordkloder til rådighed, og at dem, der bruger
mest, er os, der har det bedst.

Når vi kigger disse fakta i øjnene, er det let at føle fortvivlelse. Men hvis vi åbner øjnene, kan vi også se muligheden for at skride til handling. Ifølge WWF er en global overgang til 100 procent vedvarende energi mulig i 2050 ved hjælp af allerede tilgængelige opfindelser. Vi kan alle bidrage til at reducere energiforbruget, støtte bæredygtigt forbrug og forøge biodiversiteten ved at tænke på, hvordan vi spiser, lever og rejser. Det er kun et spørgsmål om at beslutte sig.

Her hos KnowledgeCotton Apparel har vi taget vores beslutning. Ligesom naturen er til stede i alle fibre i vores tøj, har respekten for vores planet været en grundlæggende del af vores virksomhed helt fra begyndelsen. Vores inspiration kommer direkte fra Moder Jord, fra alle de oplevelser hun så generøst inviterer os til og de ressourcer, hun gavmildt giver os lov til at låne og forarbejde. Naturen inspirerer os til at gøre en forskel, der hvor vi kan. Vi vil vise verden, at tøj kan være økologisk ansvarligt. Det er derfor, vi har taget et standpunkt! For os handler det om balance – om at være i harmoni med naturens elementer. 

Lad os nu hver især spørge os selv – hvordan kan vi give noget tilbage til naturen, så den genvinder sin balance og harmoni?

Tak, fordi du tager med os på denne rejse.