Earth Overshoot Day 2022

28. juli. En vigtig dato. På denne dag har menneskeheden opbrugt de naturressourcer som kloden kan genskabe på et år. Det kaldes Earth Overshoot Day, og det er en dag, der kommer tidligere og tidligere hvert år.

Enhver kan forstå, at vi ikke kan leve over evne på denne måde. Men det fortsætter alligevel. Og det er den vestlige verden, der klart forbruger de fleste ressourcer. Vi, der er de mest privilegerede, må se os selv i øjnene, for det er kun os, der gøre noget ved den uholdbare udvikling.

Desuden er det faktum, at Earth Overshoot Day finder sted så sent som den 28. juli kun fordi mange af de fattigste lande forbruger væsentligt færre ressourcer end de rige lande. Hvis alle skulle leve, som vi gør i vores hjemland, Danmark, ville hele årets ressourcer være brugt op allerede i slutningen af marts. Det er lige så slemt, hvis vi ser på vores største markeder i resten af Skandinavien, Tyskland og Frankrig.

Vores valg

Som en skandinavisk virksomhed, der er aktiv i Europa, ønsker vi at tage vores del af ansvaret. Vi er en del af problemet, men også en del af løsningen, og vi arbejder på mange forskellige måder for at kunne udgøre en forskel. Fra og med 3. kvartal 2022 er vi en certificeret CO2-positiv virksomhed, hvilket betyder, at vi ikke kun har nul emissioner, men også bidrager på forskellige måder til yderligere at reducere energiforbruget og emissionerne, hvilket faktisk er med til at vende virkningerne af klimaforandringerne. Vi arbejder også med styring af vores ressourcer, for eksempel ved at bruge certificerede genbrugsmaterialer i mange af vores beklædningsgenstande. Se efter Global Recycled Standard (GRS) i vores sortiment af tøj.

Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget. Det er vores budskab på denne Earth Overshoot Day. Og vi, der er så heldige at bo i den mest privilegerede del af verden, skal vise vejen.

Tid til handling – #MoveTheDate