A matter of credibility

Our certifications

A matter of credibility

Our certifications

Arbejdet med certificeringer har altid været en stor del af vores strategi for sporbarhed og integritet. For os er et spørgsmål om troværdighed. Med de rigtige certifikater, viser vi, at vi er en virksomhed, der seriøst bekymrer sig om bæredygtighed, og at vi er fast besluttet på at gøre en forskel.

Vores certifikater giver forbrugeren en garanti for, at det produkt, de køber, rent faktisk er blevet kontrolleret og certificeret af tredjepart. Det giver en garanti for, at den anvendte råfiber, produktionsprocessen, de anvendte kemikalier og arbejdsforholdene for de involverede mennesker håndteres bedst muligt, og at de lever op til verdens førende standarder for integritet og gennemsigtighed.

GOTS

Global Organic Textile Standards (GOTS) er verdens førende certificeringsstandard for økologiske tekstiler, der tager hensyn til både økologiske og sociale forhold. GOTS omfatter hvert eneste trin i produktionsprocessen fra tekstilfibrene til det færdige tøj.

Der findes to niveauer af GOTS-certificering. GOTS 1, hvor tekstilsammensætningen skal bestå af mindst 95% økologiske fibre, hvorimod sammensætningen af en beklædningsgenstand certificeret med GOTS, skal bestå af mindst 70% økologiske
fibre.

De fleste af vores produkter har et GOTS-certifikat. De fleste af vores certificerede produkter er certificeret med GOTS, mens kun en lille procentdel er certificeret med GOTS 2.

KnowledgeCotton Apparel er certificeret af Control Union, med licens nr. 847594.

GRS

The Global Recycle Standard (GRS) er verdens førende certificeringsstandard for genbrugstekstiler, der tager hensyn til både økologiske og sociale forhold. GRS omfatter hvert eneste trin i produktionsprocessen, fra tekstilfibrene til det færdige tøj.

For at en beklædningsgenstand kan få et GRS-certifikat skal dets sammensætning bestå af mindst 50% genbrugsfibre. Det kan enten være tekstilfibre, udvundet fra forbrugernes tekstiler, før forbruget, efter forbruget eller en kombination af dem.

KnowledgeCotton Apparel er certificeret af Control Union, med licens nr. 847594.

OCS

Organic Content Standards (OCS) er en certificeringsstandard, der garanterer mængden af økologisk bomuld i det endelige produkt, og kun tager hensyn til de tekstilfibre, der anvendes i sammensætningen.

Der findes to niveauer af OCS-certificering: OCS 100 gives kun til de produkter, der indeholder 95-100% økologiske tekstilfibre. OCS blandet certificering gives til de produkter, der er en blanding af økologiske materialer og konventionelle materialer. Den nøjagtige procentdel af indholdet af økologisk materiale, kan altid findes på etiketten inde i tøjet.

KnowledgeCotton Apparel er certificeret af Control Union, med licens nr. 847594.

Vegan PETA approved

Vi er gået sammen med PETA og bruger deres "veganske" logo Vegan, for at gøre det klart for vores kunder, at de køber et produkt, der er "cruelty-free", og som ikke indeholder materialer fra dyr. Det betyder, at alle vores produkter undtagen dem, der er lavet af uld, er Vegan PETA godkendt.

Af etiske årsager, bruger vi hverken silke, læder eller pels i nogen af vores produkter.

Derfor kan du være sikker på, at en beklædningsgenstand med dette logo er produceret på den mest ansvarlige og etiske måde.

ECOVERO™

ECOVERO™ er den nye standard inden for miljøansvarlig viskose. ECOVERO™ er standarden for tekstilfibre, fremstillet af materiale fra certificerede vedvarende trækilder, gennem en miljøansvarlig produktionsproces, der overholder høje miljøstandarder. Tekstilfibre mærket med LENZING™ og ECOVERO™ er skræddersyet til en bæredygtig livsstil, hvor du bidrager til et renere og sundere miljø.

TENCEL™

TENCEL™ er mærket for tekstilfibre af lyocell og modal, fremstillet gennem miljømæssigt ansvarlige processer af bæredygtigt naturligt træmateriale. TENCEL™ findes i kollektioner fra mange af verdens førende designere og kendte varemærker.

CarbonNeutral

CarbonNeutral er en certificering, der gælder for tre nøgleområder i vores organisation.

• Virksomheden – for eksempel brug af varme, vand, el samt medarbejdere på rejse og de daglige aktiviteter.

• Levering – al forsendelse af varer fra leverandører til virksomheden og fra virksomheden til kunderne.

• Emballage – opmærksomhed på materialerne fra den brugte emballage, emballagens indhold af genbrugsmateriale og den afstand emballagen tilbagelægger.

Gennem en kombination af reduktion af udledninger internt i vores virksomhed og finansiering af carbon-projekter rundt om i verden, har vi reduceret vores udledninger til netto-nul i overensstemmelse med The CarbonNeutral Protocol. Som et resultat deraf, har vi opnået status som CarbonNeutral®.