Jordens dag

Jordens dag

Endnu en gang er vi blevet mindet om vores ekstreme sårbarhed. Om, hvordan vi alle er forbundet i et stort globalt system af sameksistens. Og hvor skrøbeligt systemet er, når vi forstyrrer Jordens enestående balance. Systemet slår hårdt tilbage. Uden nåde. En advarsel, der giver os et grusomt indblik i, hvad der venter os forude.

I tider som disse bliver vi smerteligt bevidste om, at vi ikke har andre steder at tage hen. Der er ingen steder at flygte hen. Denne planet er vores eneste hjem. Vores elskede Moder Jord. Hvis vi stadig vil have, at hun tager sig af os, må vi begynde at tage os meget bedre af hende. Ved at udvise respekt og tage væsentlige skridt til handling. Uanset, hvor generøs hun er over for os, er der en grænse – og den grænse har vi nået nu.

Vi kan ikke fortsætte, som vi gør, og tro, at vi kan slippe af sted med det. Det er kun meget få, der endnu ikke har forstået det tydeligt og klart. Global handling er nødvendig – og det skal være i dag. Eller for at være helt ærlig, i går... Men vi har stadig en chance for at genoprette vores ære til Moder Jord, til alle de levende dyr, til de store oceaner, til de mægtige skove og ikke mindst til alle de kommende generationer. Og vi har heller ikke andre muligheder. 

For os er hver dag Jordens Dag. Vi ønsker at være en del af det store 50-års jubilæum den 22.
april, for bevægelsen Jordens Dag, og vi deler visionen for forandring. Tak til alle jer, der gør en forskel.

Og til alle vores venner derude... Kom og vær med. Tag handling!

Pas på hinanden. Og pas på vores dyrebare Moder Jord.