Genoprettelse af vores ære

Genoprettelse af vores ære

Ved du, hvad det mærkeligste er? At vi, som mennesker, med et smil saver den gren af, vi sidder på. Fuldt ud klar over konsekvenserne er vi i gang med at ødelægge vores egen planet. En sådan ufattelig dumhed og kortsynethed må være unik i hele universets historie. Er dette resterne af menneskehedens sørgelige sjæl, eller kan vi stadig genoprette vores ære for fremtidige generationer?

Temaet for Jordens dag 2021 er 'Genopret vores Jord'. Det passer godt med den filosofi om 'handling', som vi har her hos KnowledgeCotton Apparel. Den hensynsløse udnyttelse af vores planet er gået så langt, at det ikke kun er nok, at vi stopper vores selvdestruktive adfærd. Vi er nødt til aktivt at begynde at genoprette og genskabe det, vi har ødelagt.

I en tid, hvor folk bare ønsker, at tingene skal være som de var før, virker denne udfordring endnu større. Men tidens ånd kan også betyde en ny mulighed. Vi ved alle sammen godt, at det ikke er muligt at vende tilbage til 'business-as-usual'. Det var jo 'business-as-usual', der bragte os her til i første omgang.

Den 'new normal' må repræsentere engagement, opofrelse og solidaritet. Det er ikke nok at være opmærksom på problemerne, vi skal alle sammen bidrage på den måde, vi hver især kan ud fra vores egne forudsætninger. Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget. Og mange små ting tilsammen gør en stor forskel.

Så betyder en begivenhed som Jordens dag virkelig noget? Bliver folk ikke bare trætte af at høre al den snak om vores truede planet? Synspunkter som disse er mærkeligt nok ret almindelige. Men for os virker det fornuftigt, at vi begynder at behandle vores planet, som om vi har til hensigt at blive boende på den. Alle
initiativer, der inspirerer til forandring, fortjener vores støtte. Også dit. For kun sammen kan vi genoprette vores ære for de kommende generationer.

Lad os gøre hver dag til Jordens dag.